DECEMBER INBREKERSMAAND

09-12-2017

MEDEDELING

Via de Nederlandse collega's vernemen wij dat ertussen 30-11-2017 om 07.00 uur en 01-12-2017 om 10.45 uur werd ingebroken in 15 à 20 vaartuigen in de jachthaven Oranjeplaat aan het Veerse Meer. Minstens 4 buitenboordmotoren werden gestolen.

De Nederlandse Politie startte een onderzoek en brengt alle beschikbare gegevens in kaart.

Van zodra er meer inlichtingen gekend zijn, worden wij verder geïnformeerd.

Wij raden iedereen aan om tijdens deze donkere dagen extra preventieve maatregelen te nemen ter voorkoming van diefstal van en uit uw vaartuig.


Wij hopen samen met u dat het fenomeen zich niet verplaatst naar de jachthavens aan de Belgische Kust en rekenen des te meer op de alertheid van alle BIN-leden om eventuele verdachte situaties te signaleren.

Ik wil tevens van de gelegenheid gebruik maken om de registratiekaart "Pleziervaart" ter beschikking te stellen. (download hieronder uw registratiekaart)


Bij diefstal van vaartuigen of onderdelen worden wij meestal geconfronteerd met onvolledige gegevens van het vaartuig(merk,type,nummer,bijzondere kenmerken,.....)

Deze gegevens zijn van zeer groot belang voor de signalering van de gestolen goederen. Uit ervaring stellen wij vast dat een volledige en correcte seining, de kans op onderschepping van de gestolen goederen aan een grenspost aanzienlijk vergroot.

Bij aantreffen van de gestolen goederen is een correcte aangifte eveneens van belang voor identificatie van de rechtmatige eigenaar.

De registratiekaart is een uitstekend hulpmiddel om al de gegevens van uw vaartuig te inventariseren. Elke verandering aan uw vaartuig (nieuwe motor, nieuw toebehoren,..) vergt dan ook een wijziging van de desbetreffende gegevens op uw kaart.

Met deze kaart beschikt u steeds over de recentste gegevens van uw vaartuig. Het staat u vrij om ook een kopie van de geactualiseerde versie over te maken aan het Vast Invalspunt voor de Pleziervaart (VIPP) spnnvipp@skynet.be.

Indien u voor een diefstal van uw vaartuig of onderdelen aangifte doet bij de Lokale Politie, verwittig dan steeds het VIPP (spnnvipp@skynet.be), met vermelding van het nummer van het proces-verbaal van uw aangifte. De scheepvaartpolitie zal dan instaan voor de bijkomende verwittiging van de grensposten.


De registratiekaart is niet alleen bestemd voor de BIN-leden en wordt bij voorkeur ter beschikking gesteld van alle leden van de club.

Met vriendelijke groeten