VBZR start eigen crowdfunding!

06-02-2017


Na 27 jaar dienst en een duizendtal reddingsacties heeft de stuurboord motor van reddingsboot Straffe Hendrik het begeven. Een serieuze financiële domper voor de Vrijwillige Blankenbergse ZeeReddingsdienst. Daarom starten zij de redders hun eigen crowdfunding website te bereiken via http://vbzr.be

Fondsen verzamelen, het is niet altijd evident, ook voor de VBZR. Na de ongelukkige uitval van hun grootste vaartuig, Straffe Hendrik, blijven de vrijwillige niet bij de pakken zitten en boetseerden ze hun eigen crowdfunding website ineen. Dit is noodzakelijk, aangezien de VBZR een VZW is met onbezoldigde vrijwilligers. Er is geen speelruimte in het budget en de beperkte overheidssteun kan nog enkele maanden uitblijven.
Om de Straffe Hendrik weer inzetbaar te hebben voor reddingsacties is de VBZR op zoek naar €50.000 om een revisie uit te voeren van beide motoren.

Bedrijven, handelaars of sympathisanten mogen eigen verzamelacties op poten zetten. Deze kunnen via de site geregistreerd worden en zullen dan ook zichtbaar zijn, zo kan iedereen zijn steentje bijdragen.

Help ons anderen helpen!

Het is niet in ons belang, maar in het belang van slachtoffers die onze hulp dringend behoeven.

Klik hier om te doneren: http://vbzr.be