BOTENPARK

Ons botenpark bestaat uit een ruime verzameling aan lesboten waardoor we voor jong en oud een ideale boot kunnen aanbieden.

De kleinsten onder ons kunnen hun eerste stapjes in de zeilwereld zetten in de gekende optimisten. Wanneer de optimist wat aan de krappe kant wordt dan kan er doorgegroeid worden naar de laser. Meestal wordt er tijdens de cursussen dan echter de overstap gemaakt naar de meermansboten. Hier kan begonnen worden in de Rs Feva, om daarna door te groeien naar de RS Vision, Laser Bahia of de Topaz Omega. 

Voor de volwassenen is de ideale start boot dan weer de trouwe en stabiele Caravelle. De durvers of de zeilers met al wat ervaring vinden vervolgens een uitdaging en plezier in het zeilen met de sportievere RS Vision, Laser Bahia of Topaz Omega. Wie wil proeven van een grotere boot en een stapje richting het jachtzeilen wil zetten, vindt zeker zijn ding in onze sportkieljachten Beneteau First 7.5. Ook de solozeilers onder ons kunnen een boot vinden in het botenpark. Zo hebben we verschillende lasers met een standaardtuigage, maar ook een radial tuigage en Laser 4.7 is een mogelijkheid.  De Laser 4.7 met een kortere mast en ideaal voor de overgang van Optimist naar een iets grotere boot.

VERHUUR CLUBBOTEN: enkel voor cursisten en leden met een brevet. Aanvragen via het digitaal formulier op de website.


De vlootvoogd

Jaak Debaene - Email: marketing@bzyc.be


Oplijsting

 • Optimist (10) 1 polyester - 6 sailcubes - 3 optrilaines (éénmansbootjes)
 • Laser (5) (éénmansboot)
 • Standaard (2) 
 • LASER 4.7 (2)
 • Radial (1)
 • RS Feva (3) (tweemansboot) - Namen: RS FEVA 1 - RS FEVA 2 - RS FEVA 3
 • RS Vision (3) (meermansboot) - Namen: RS VISION 1 - RS VISON 2 - RS VISION 3
 • Laser Bahia (2) (meermansboot) Namen: BAHIA 1 - BAHIA 2
 • Topaz Omega (1) (meermansboot) Naam: OMEGA
 • Caravelle (2) (meermansboot) Namen CARAVELLE 1 - CARAVELLE 2
 • Beneteau First 7.5 (2) (sport kieljacht tot 6p.) Namen: FIRST 18 - FIRST 23

Technische details

OPTIMIST

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m² en zijn 2,30 m lang × 1,15 m breed. De boot is eenvoudig zelf te bouwen. Tegenwoordig zijn de meeste optimisten van polyester gemaakt, maar ze kunnen ook van hout zijn. De mast, giek en spriet zijn meestal van aluminium gemaakt, het zwaard en roer van polyester. Maar ook deze kunnen van hout zijn.

De Optimistklasse is de grootste wedstrijdklasse, zowel nationaal als internationaal. Kinderen mogen wedstrijdzeilen in de Optimist tot en met het kalenderjaar waarin ze vijftien worden. Daarna stappen ze vaak over op een andere eenmans jeugdzeilboot zoals de Splash, de Europe of de Laser. OWNER'S MANUAL

https://sailqube.com/ 


FIRST CLASS 7.5

Twee sportieve First Class 7.50 sportkiel jachten van de BZYC. Onze ambitie om in Brugge initiatie zeezeilen te geven in een beschermd water wordt nu werkelijkheid.

https://sailboatdata.com/sailboat/first-class-75-beneteau 


OMEGA TOPAZ

De Omega is een ongelooflijk veelzijdige zeilboot die fantastisch is voor clubraces, lesgeven of sportief vrij zeilen. Deze boot is de grootste in het Topper-assortiment (de romp biedt plaats aan maximaal zes personen). De brede, geknikte romp wekt veel vertrouwen, waardoor de Omega stabiel en gemakkelijk te besturen is. De enorme, ruime kuip biedt ruimte voor zeer comfortabel zeilen en is een ideaal leerplatform voor grote groepen. De boot kan met één hand worden gevaren dankzij het zip-reefing-systeem in het grootzeil dat nog een extra laag veelzijdigheid toevoegt. De Omega is een veelzijdige bijboot die kan worden gebruikt om te leren zeilen en clubracen. De Omega, de grootste uit de topper reeks, is een goede trainingsboot, stabiel met voldoende ruimte voor drie cursisten en een instructeur. De boot heeft een Gnav kicker systeem waardoor je meer ruimte in de kuip hebt.

OWNER'S MANUAL

https://sailboatdata.com/sailboat/omega-topaz  

Omega met gereefd grootzeil.


LASER BAHIA

Ultieme veelzijdige zwaardboot voor ontspanning of wedstrijd.

De Laser Bahia is ontworpen met als doel stabiliteit, veiligheid en prestaties. Is gemaakt voor ontspanning en gebruiksgemak, maar niet ten koste van de prestaties. De Bahia heeft stabiele en ruime kuip, voor maximaal vijf volwassenen. Het kapseizen is traag en de boot is zeer gemakkelijk te rechten.
Men heeft met succes aan de ideale familie boot gedacht bij het ontwerpen. De extra hoge giek maken de kuip eenvoudig en efficiënt voor nieuwe zeilers en cursussen. De rolfok en het reefsysteem van het grootzeil maken het ook gemakkelijk om zeiloppervlak te verminderen als de wind aantrekt.
De lichte romp en grote gennaker doen de Laser Bahia te vliegen over het water. Meer dan alleen een zeilboot: met de multifunctionele Laser Bahia kan zowel worden gezeild en op motor gevaren. De stabiliteit het stevige ontwerp van de romp maakt het een mogelijk om gemakkelijk een buitenboord motor te monteren voor familie tochtjes. OWNER'S MANUAL


RS VISION

De club heeft 2 RS VISION'S aangeschaft met als doel het aanbod van onze zeilschool, vanaf 16 jarigen, met actueel en dynamische materiaal uit te breiden. RS VISION Technische Data: LOA: 4.6 m. Breedte: 1.75 m. Gewicht romp: 125 kg. Grootzeil: 9 m2 Fok: 3.2 m2 Gennaker: 12,6 m2 Erkende éénheidsklasse.  OWNER'S MANUAL   (RYA VERSION)


RS FEVA

Voor 8 tot 16 jarigen. RS FEVA 4 Technische Data: LOA: 3.64 m. Breedte: 1.42 m. Gewicht romp: 68.00 kg. Grootzeil: 5.50 m2 Fok: 2.10 m2 Gennaker: 7.00 m2 Erkende éénheidsklasse. OWNER'S MANUAL