PIRATENKAMPJES

Steeds van maandag tot vrijdag

Ook dit jaar kunnen kindjes van 6 en 7 jaar bij ons terecht voor speciaal aangepaste zeilcursussen. Deze kunnen doorgaan tijdens de klassieke jeugdcursussen met een apart aangepast programma.
Onze cursussen zijn geen echte kampen met inslapen. Jullie gaan elke avond naar huis wat voor de kindjes van 6 en 7 jaar een voordeel is vanwege de leeftijd.

PS: Onze cursussen zijn geen kampen met inslapen. Jullie gaan elke avond naar huis.


REGISTREER JE OP DE SITE VAN www.ikwatersport.be DAN MOET JE MAAR ÉÉN KEER AL DE GEGEVENS INVULLEN EN KUN JE VOOR ELKE WATERSPORT ACTIVITEIT IN BELGIË INSCHRIJVEN VIA DE KNOP "GEGEVENS OVERNEMEN".

Betaling: de betaling gebeurt onmiddellijk online bij het inschrijven. De gebruiker beschikt steeds over het recht om deelname aan een activiteit te annuleren indien dit minimum 7 dagen voor de aanvangsdatum van de dienst gebeurt. Zie algemene voorwaarden: https://ikwatersport.be/algemene-voorwaarden 

Leden: houd bij inschrijving uw WWSV-lidkaart voor uw lidnummer/licentienummer bij de hand, zo kan u gebruik maken van de ledenkorting. 

Leden 150 € (met uw licentienummer)

Niet leden 185 €

De inschrijvingen gebeuren via de federatie WWSV:


ONLINE INSCHRIJVEN & BETALEN

Kies uit onderstaande lijst om je inschrijving vast te leggen.

ANDERE JEUGDCURSUSSEN


Info over de Piratenkampjes

Praktisch

De cursus start elke dag om 9 uur, dus jullie worden dan ook op tijd verwacht. Meestal zijn de monitoren reeds eerder aanwezig dus als je wat vroeger komt is dit zeker geen probleem.

Om 9 uur worden alle matrozen verwelkomd door de hoofdpiraat. Hij komt hen uitleggen wat er tijdens deze spannende week op de planning staat. Alvorens de matrozen kennis maken met hun schip moeten ze eerst een echte piratenkreet en -vlag maken. In de voormiddag staat er meestal een cursus tot piraat op de planning. Na een welverdiende middagpauze verkennen de matrozen het water en het zeilen tot ongeveer 15h30. Om de dag na het aftuigen af te sluiten met nog enkele leuke piratenspelletjes. De cursus wordt om 17 uur afgesloten met een debriefing van de hoofdpiraat. .

Dus samengevat: Elke dag gaat de cursus door van 9 uur tot 17 uur. De kinderen krijgen een aangepast programma, bestaande uit een combinatie spel en zeilen, waarin ze samen op zoek gaan naar de schat en groeien van matroos tot piraat. 

Wanneer uw zoon of dochter door ziekte of andere omstandigheden niet aanwezig kan zijn, vragen wij u de zeilschool zeilschool@bzyc.be of een van de monitoren van dienst tijdig te verwittigen.


Wat brengen jullie mee?

Voldoende en warme reservekledij en regenkledij zijn een must. Op het water is het frisser dan aan land. Houd er rekening mee dat jullie nat worden tijdens het zeilen. Het is altijd aangenamer om in droge kledij over de middag te eten. Bij mooi zonnig weer is een petje en wat zonnecrème ook aangeraden. Zo hebben we op het einde van de dag/week geen kreeftjes in plaats van zeilende kindjes.

Heb je een surfpak, breng het gerust mee. Op vlak van schoenen bestaan er speciale zeilschoentjes of botjes, maar een paar sportschoenen zijn even goed.

Zwemvesten zijn ter beschikking in de zeilclub!

Over de middag kan je een drankje kopen in de bar. Voor een lunchpakket moet je zelf kijken.

Woensdagmiddag voorzien we spaghetti. Je hoeft dus die dag geen eten mee te brengen!

De vrijdag sluiten we af met pannenkoeken rond 16 uur!


Dus nog eens alles op een rijtje

Wat brengen jullie mee?

 • Regen- en reservekledij
 • Petje en zonnecrème
 • Goede schoenen
 • Lunchpakket

Wat is inbegrepen in de prijs?

 • Gebruik van zwemvest verplicht te dragen op het water en op de pontons
 • Spaghetti op woensdagnamiddag
 • Pannenkoeken vrijdag als afsluiter
 • Internationaal erkend zeilpaspoort
 • Heel veel plezier op en naast het water

Hopelijk zijn jullie er klaar voor.

De monitoren van dienst, staan alleszins al te popelen om aan de cursus te beginnen.

Voor meer info over de cursussen neem gerust contact op via zeilschool@bzyc.be ofwel telefonisch met Artur of Tijs

 • Artur Noë: 0472/52.74.03
 • Tijs De Cleen: 0468/29.67.50

De cursist is gratis verzekerd, wat te doen bij een ongeval? Meer: https://bit.ly/3bgY2YzOPMERKING: de piratenkampjes worden pas georganiseerd vanaf 6 matroosjes. Worden er minder kindjes ingeschreven dan sluiten ze aan bij de basiscursus Optimist. Dit mits een aangepast programma. 

BZYC CURSUSDATA