JEUGDCURSUSSEN

Steeds van maandag tot vrijdag

BZYC CURSUSDATA 2024

Wil jij graag leren zeilen of je zeilkunsten perfectioneren?

Kijk je er naar uit om (terug) in een optimist of meermansboot te kruipen, het water onveilig te maken met je zeilkunsten, plezier te maken met de zeilvrienden, de monitoren voor de gek te houden en een knotsgekke zeilweek te beleven?

Dan kan je je hier inschrijven voor een zeilcursus in de Brugse Zeil- & Yachtclub.

Met de 50 jaar ervaring die de BZYC heeft in scholing ben je er zeker van een op een leerrijke en veilige manier te leren zeilen.

PS: Onze cursussen zijn geen kampen met inslapen. Jullie gaan elke avond naar huis.


Jeugdcursussen 2024

Voor kinderen vanaf 8 tot 13 jaar (Optimist) en van 10 tot 17 jaar (meermans boten)

De inschrijving gebeurt via de federatie WWSV: 

REGISTREER JE OP DE SITE VAN www.ikwatersport.be DAN MOET JE MAAR ÉÉN KEER AL DE GEGEVENS INVULLEN EN KUN JE VOOR ELKE WATERSPORT ACTIVITEIT IN BELGIË INSCHRIJVEN VIA DE KNOP "GEGEVENS OVERNEMEN".

Betaling: de betaling gebeurt onmiddellijk online bij het inschrijven. De gebruiker beschikt steeds over het recht om deelname aan een activiteit te annuleren indien dit minimum 7 dagen voor de aanvangsdatum van de dienst gebeurt. Zie algemene voorwaarden: https://ikwatersport.be/algemene-voorwaarden 

Leden: houd bij inschrijving uw WWSV-lidkaart voor uw lidnummer/licentienummer bij de hand, zo kan u gebruik maken van de ledenkorting.

Leden 150 € (met uw licentienummer)

Niet leden 185 €

Info over de jeugdcursussen

Praktisch 

De cursus start elke dag om 9 uur, dus jullie worden dan ook op tijd verwacht. Meestal zijn de monitoren reeds eerder aanwezig dus als je wat vroeger komt is dit zeker geen probleem.

Na enkele afspraken gemaakt te hebben, het optuigen van de bootjes en wat eerste theorie proberen we zo snel mogelijk het water op te gaan om kennis te maken met het zeilen of onze techniek te verfijnen. Na een welverdiende middagpauze zit het zeilplezier er nog niet op want tot 16 uur wordt er nog gezeild. Dit allemaal afhankelijk van het weer. De cursus wordt dan om 17 uur afgesloten met een debriefing.

Dus samengevat: Elke dag gaat de cursus door van 9 uur tot 17 uur. De kinderen krijgen voornamelijk praktijk, maar ook de theorie wordt a.d.h.v. een lesboekje op aangepast niveau gezien. 

Wanneer uw zoon of dochter door ziekte of andere omstandigheden niet aanwezig kan zijn, vragen wij u de Zeilschool of een van de monitoren van dienst tijdig te verwittigen.


Wat brengen jullie mee?

Voldoende en warme reservekledij en regenkledij zijn een must. Op het water is het frisser dan aan land. Houd er rekening mee dat jullie nat worden tijdens het zeilen. Het is altijd aangenamer om in droge kledij over de middag te eten. Bij mooi zonnig weer is een petje en wat zonnecrème ook aangeraden. Zo hebben we op het einde van de dag/week geen kreeftjes in plaats van zeilende kindjes.

Heb je een surfpak, breng het gerust mee. Op vlak van schoenen bestaan er speciale zeilschoentjes of botjes, maar een paar sportschoenen zijn even goed.

Zwemvesten zijn ter beschikking in de zeilclub!

Naast het zeilen op het water worden er ook een aantal theorielessen gegeven. Soms is het handig dat je dan iets kan noteren. Pen en papier komen dan van pas.

Over de middag kan je een drankje kopen in de bar. Voor een lunchpakket moet je zelf kijken.

Woensdagmiddag voorzien we spaghetti. Je hoeft dus die dag geen eten mee te brengen!

De vrijdag sluiten we af met pannenkoeken rond 16 uur!

Indien je reeds in het bezit bent van een brevetboekje, dan kan je dit maandag aan de monitoren afgeven zo weten zij goed wat je al kan en wat je nog moet leren.


Dus nog eens alles op een rijtje:

Wat brengen jullie mee?

 • Regen- en reservekledij
 • Petje en zonnecrème
 • Goede schoenen
 • Notaboekje en schrijfgerei
 • Lunchpakket
 • Eerder behaald brevet

Wat is inbegrepen in de prijs?

 • Gebruik van zwemvest verplicht te dragen op het water en op de pontons
 • Spaghetti op woensdagnamiddag
 • Pannenkoeken vrijdag als afsluiter
 • Internationaal erkend zeilpaspoort
 • Heel veel plezier op en naast het water

Hopelijk zijn jullie er klaar voor.

De monitoren van dienst, staan alleszins al te popelen om aan de cursus te beginnen.

Voor meer info over de cursussen neem gerust contact op via zeilschool@bzyc.be ofwel telefonisch met Artur of Tijs

 • Artur Noë: 0472/52.74.03
 • Tijs De Cleen: 0468/29.67.50

De cursist is gratis verzekerd, wat te doen bij een ongeval? Meer: https://bit.ly/3bgY2Yz