Cadet zeilen@BZYC

Onze BZYC Kampioenen 2021

  • World Championship Riva del Garda Italië: Loic Schoonooghe en Elise Vanoirbeek 6e plaats, Helena Schoonooghe met Emiel Van Daele 14e plaats en Elias Kerre met Aron Kerre 25e plaats op totaal 65 deelnemers. 
  • Belgisch Kampioenschap Nieuwpoort: 2e en 3e plaats
  • Open Nederlands kampioenschap: Loic Schoonooghe en Willemijn Cammaert Kampioen - 2e plaats Helena Schoonooghe met Emiel Van Daele. 

Overzicht andere resultaten en evoluties

Loic Schoonooghe, 2 dagprijzen op WK Riva, Helena Schoonooghe (afzwaaiend) 1dagprijs op WK Riva.

Elias Kerre, 2e plaats jaarprijs Cadet Classe. 1ste plaats open Limburgs kampioenschap, 1ste plaats Klyc, 1ste plaats Hofstade.

Aron Kerre beginnend stuurman.

Hanna Kerre dagprijs WK Riva als fokkemaat.

Rune Ingelbrechts afzwaaiend.

Ferre Ingelbrechts beginnende stuurman.

Witse Ingelbrechst fokkemaat.

FOTO 1
FOTO 1

Foto1: WK RIVA del GARDA Loic Schoonooghe en Elise Vanoirbeek 6e BZYC 

FOTO 3
FOTO 3

Foto3: Nederlands kampioen 1e Loic Schoonooghe en Willemijn Cammaert. - Helena Schoonooghe 2e. BZYC dus van boven!

Foto2: Belgisch kampioenschap Nieuwpoort. Helena Schoonooghe en Emiel Van Daele 2e en Loic Schoonooghe 3e

Foto 4
Foto 4

Foto 4: Elias, Aron en Hanna Kerre RIVA del GARDA WK2021 .


Cadetnieuws NL

Loïc Schoonooghe en Willemijn Cammaer, BEL 9754, zijn de winnaars van het ONK 2021 met een hele mooi score, na aftrek, van 11 punten uit 12 wedstrijden.
Razend knap en mooi gevaren.
Zus Helena Schoonooghe, samen met bemanning Emiel van Daele, BEL 10055, pakten de tweede plek.

  1. BEL 9754 Loïc SCHOONOOGHE, Willemijn CAMMAERT
  2. BEL 10055 Helena SCHOONOOGHE, Emiel van DAELE

FOTOGALERIJ


Ook op alle Belgische podia


International Cadet Class


De Internationale Cadet Klasse (ICC) werd gevormd in 1946. Jack Holt, een jonge wedstrijdtrainer, ontwierp de eerste Cadet. Sindsdien hebben duizenden kinderen via Cadet met zeilen kennis gemaakt. Onder hen verscheidene Olympische medaillewinnaars. Ook Jacques Rogge , voormalig voorzitter van het IOC, is begonnen als Cadetzeiler.De Cadet is een eenheidsklasse boot en daarom zijn alle Cadetten dezelfde, en hebben strikt gecontroleerde afmetingen. 

De boot werd met opzet te klein gemaakt voor een volwassene maar wel met alle eigenschappen van een wedstrijdboot zoals ook de spinnaker. Tot onlangs, werden alle boten van de Cadet gemaakt van hout maar de recentste modellen (Rondars) worden gemaakt van glasvezel wat natuurlijk minder onderhoud betekent.In tegenstelling tot de Optimist of de Topper, is de Cadet bijna de enige bootklasse die door een bemanning van twee, namelijk een stuurman en een fokkenmaat wordt gevaren. In feite, varen meer kinderen in een Cadet dan enige andere jeugdboot met bemanning binnen de Koninklijke Yachting Vereniging. Het grote voordeel van de Cadet is dat de jongere fokkenmaten onmiddelijk onder de vleugels genomen worden van een oudere stuurman.Het is belangrijk dat alvorens hun verantwoordelijkheid op te nemen als stuurman, bijna alle jongeren zelf twee of drie jaar als bemanning gevaren hebben. De fokkenmaten hebben daarom heel wat ervaring en kennis opgedaan alvorens zij de nieuwe stuurmannen worden. Bijgevolg is er een snelle vooruitgang voor de beginners verzekerd. De Cadet verstrekt een unieke 3-zeil ervaring waar de stuurman en de bemanning als team moeten samenwerken om de beste resultaten te verkrijgen.Zoals hierboven vermeld, werden tot onlangs, alle Cadetten gebouwd van hout. Nochtans, is er een duidelijk markt voor de oudere boten. Zelfs verscheidene boten van veertig jaar oud zijn nog regelmatig gebruikt. Deze goedkopere oudere boten zijn daarom niet minder competitief en oogsten zelfs internationale successen 
Tweedehandsboten die minder dan 1500 euro kosten vind je vrij gemakkelijk.

Measurements Length over all: 3.22 m - Beam: 1.27 m - Draft: (without centerboard) 0.16 m    Mast height: 5.22 m - Hull weight: 54 kg - Sail area Mainsail: 3.9 m² - Jib: 1.26 m²          Spinnaker: 4.25 m²

Contacteer ons

Squadron Brugge B.Z.Y.C.: Squadron captain Jozef Verleye - email: jverl@skynet.be

Belgische Cadet Klasse: cadetnews.be - Sekretariaat Kristel Vangeneugden bncca@cadetnews.beTWEEDEHANDS

Er zijn drie tweedehands Cadet jeugd zeilbootjes te koop in Brugge met uitgebreide tuigage. De bootjes zelf hebben een upgrade nodig met wat kleine herstellingen.

Twee zijn in hout en één in polyester. 

Mail naar Jozef Verleye jverl@skynet.be of naar marketing@bzyc.be BZYC vlootvoogd om te komen zien.

Voor alle info ga naar https://www.bzyc.be/te-koop/