OVER ONZE ZEILCLUB

Basis Brugge

Tijdens de Paas- en Zomervakantie worden er jeugdcursussen georganiseerd en vanaf eind juli tot eind augustus zes initiatie weekends met alle cursusboten. Cursus volwassenen tijdens vijf zondagen, zowel in juni als in september.  

Onze basis Brugge en ons clubhuis zijn gelegen op het Boudewijnkanaal in de haven van Brugge. Gedurende het ganse zeilseizoen organiseren we wedstrijden en kennismaking cursussen voor jeugd en volwassenen en gratis jeugd zeildagen.
Alle cursussen worden ingericht onder deskundige leiding van, door de Vlaamse Yachting Federatie (WWSV)- erkende monitoren, die de cursisten vanuit een motorboot begeleiden.
Het Boudewijnkanaal, gelegen tussen Brugge en Zeebrugge, is het ideaal water om je eerste zeilervaring op te doen of om je verder te bekwamen in de zeilsport.
Met de meer dan 50 jaar ervaring die de BZYC heeft in scholing bent u er zeker van op een leerrijke en veilige manier te leren zeilen.
Alle details over onze cursussen vindt u op deze site.

Uitbating Clubhuis Brugge: 

Openingsuren clubhuis seizoen: zaterdag van 13u00 t/m 17u00 - zondag van 11u00 t/m 17u00. Tot eind maart zal het clubhuis tijdens de wintermaanden, behalve als er activiteiten gepland staan, gesloten zijn op zaterdag tenzij er activiteiten zijn.

En in de schoolverlofdagen tijden de cursussen volgens de zeilkalender. 

In de wintermaanden van november tot april is er om de twee weken op vrijdagavond HAPPY SAILOR APERO. De data indien van toepassing kun je vinden in onze algemene agenda.


Basis Zeebrugge

De BZYC telt een groot aantal zeezeilers. In onze nieuwe Golden Anchor genormeerde jachthaven in Zeebrugge kunnen we u mooie ligplaatsen, een uitstekende accommodatie en zeilcursussen op aanbieden.

Op 3 september 2016 hebben we onze haven en clubhuis in Zeebrugge officieel geopend. Meer dan 300 gasten waren daarbij aanwezig. Het weer was ons gunstig gezind en we kunnen spreken van een groot succes. De BZYC heeft zichzelf op de kaart gezet. Het kleine zeilclubje van Brugge is plots een belangrijke jachthaven aan de Belgische kust geworden.

Uitbating clubhuis Zeebrugge: "ONA".

Met trots kondigen we de opening van onze nieuwe zaak aan! Op 1 april 2019 starten we een nieuwe zaak aan de Tijdok in Zeebrugge - beter gekend als Ponton A.

Het wordt een eetcafé met lekkere tapa's en wekelijkse suggesties waar de nadruk op vis en seafood zal liggen. Uiteraard ben je er ook welkom voor een aperitief, een lekkere pint, een cocktail, een Gin-Tonic of een heerlijk glas wijn geselecteerd door sommelier Eli.

We streven ernaar om de clubleden van de Brugse zeil- en jachtclub, de lokale bevolking en het toerisme aan te spreken met een zaak waar zowel binnen als op het zonovergoten terras gezelligheid centraal staat.

Hierbij hopen we een mooie aanvulling te bieden op Café 't Werftje. Iedereen is welkom vanaf 1 april om 11u. De zaak zal dagelijks geopend zijn van 11u-23u behalve op donderdag tussen 1 april en 1 oktober. Vanaf de herfstperiode zal de zaak enkel op vrijdag, zaterdag en zondag geopend zijn.

TOEGANKELIJKHEID:

Ons clubhuis is voorzien van alle accommodatie om anders-validen te ontvangen:

  • alle sanitaire voorzieningen zijn aanwezig (toilet & doucheunit) op het gelijkvloers

  • er is eveneens een geschikte lift voorzien om de verdieping te bereiken waar zich de bar en het terras bevinden

De toegang bevindt zich aan de straatzijde. Het geheel is overal vlot bereikbaar zonder drempelovergangen.