VOLWASSENEN CURSUSSEN

Steeds op zondag

Wil jij graag leren zeilen of je zeilkunsten perfectioneren?

Kijk je er naar uit om (terug) in een meermansboot te kruipen, het water onveilig te maken met je zeilkunsten, plezier te maken met de zeilvrienden, de monitoren moeilijke vragen te stellen en vijf knotsgekke zondagen te beleven?

Dan kan je vanaf 18 jaar je hier inschrijven voor een zeilcursus in de Brugse Zeil- & Yachtclub.

Volwassenen Cursussen

Vijf zondagen

Volwassenen cursus juni 2024 VOLZET
(klik hier voor wachtlijst) 

INSCHRIJVEN:

REGISTREER JE HIERONDER OP DE SITE VAN www.ikwatersport.be DAN MOET JE MAAR ÉÉN KEER AL DE GEGEVENS INVULLEN EN KUN JE VOOR ELKE WATERSPORT ACTIVITEIT IN BELGIË INSCHRIJVEN VIA DE KNOP "GEGEVENS OVERNEMEN".

Betaling: de betaling gebeurt onmiddellijk online bij het inschrijven. De gebruiker beschikt steeds over het recht om deelname aan een activiteit te annuleren indien dit minimum 7 dagen voor de aanvangsdatum van de dienst gebeurt. Zie algemene voorwaarden: https://ikwatersport.be/algemene-voorwaarden

Leden: houd bij inschrijving uw WWSV-lidkaart voor uw lidnummer/licentienummer bij de hand, zo kan u gebruik maken van de ledenkorting.

Leden 150 € (met uw licentienummer)

Niet leden 185 €

Topaz Omega nieuwe lesboot
Topaz Omega nieuwe lesboot

Info over de volwassencursussen 

Praktisch  

Leeftijd: vanaf 18 tot ... jaar

Voorwaarden: minimum 25m kunnen zwemmen

Voorkennis: Er is geen voorkennis verreist. We werken met een gemengde groep waarin er individueel en gedifferentieerd gewerkt word. 

De volwassencursus gaat door op 5 zondagen en start elke dag om  10 uur, dus jullie worden dan ook op tijd verwacht.

Tijdens deze cursus wordt er gezeild in Caravelle, Ponant, RS Vision, Topaz Omega en Laser Bahia. Voor de gevorderden/meer ervaren zeiler is het ook mogelijk om (afhankelijk van de monitoren en de groepsgrootte) les te krijgen op de First Class 7.5m kiel zeiljacht..

De eerste zondag worden er bij een tas koffie afspraken gemaakt, wordt er uitgelegd hoe de verschillende boten worden opgetuigd en na wat eerste theorie wordt er zo snel mogelijk het water op gegaan. Dit kan afhankelijk van de grootte van de groep voor of na de middagpauze.

De cursus wordt om  17 uur afgesloten met een debriefing. Hier halen de monitoren aan wat goed ging, wat beter kan en wat er volgende week op het programma staat. Ook krijgen jullie tijdens dit moment de kans om de monitoren van feedback te voorzien of nog vragen te stellen.  

Dus samengevat: Elke zondag gaat de cursus door van 10 uur tot 17 uur. Er wordt op tijd gestart zodat er zoveel mogelijk gezeild kan worden. Kan je toch niet aanwezig zijn verwittig dan de zeilschool of een van de monitoren.

Wat brengen jullie mee?

Voldoende en warme reservekledij en regenkledij zijn een must. Op het water is het frisser dan aan land. Houd er rekening mee dat jullie nat worden tijdens het zeilen. Het is altijd aangenamer om in droge kledij over de middag te eten. Bij mooi zonnig weer is een petje en wat zonnecrème ook aangeraden. Heb je een surfpak, breng het gerust mee. Op vlak van schoenen bestaan er speciale zeilschoentjes of botjes, maar een paar sportschoenen zijn even goed.

Zwemvesten zijn ter beschikking in de zeilclub!

Naast het zeilen op het water worden er ook een aantal theorielessen gegeven. Soms is het handig dat je dan iets kan noteren of tekenen. Pen en papier komen dan van pas.

Over de middag kan je drank kopen in de bar. Voor een lunchpakket moet je zelf kijken.

Indien je reeds in het bezit bent van een brevetboekje, dan kan je dit maandag aan de monitoren afgeven zo weten zij goed wat je al kan en wat je nog moet leren.

Dus nog eens alles op een rijtje:

Wat brengen jullie mee?

 • Regen- en reservekledij

 • Petje en zonnecrème

 • Goede schoenen

 • Notaboekje en schrijfgerei

 • Lunchpakket

 • Eerder behaald brevet

Wat is inbegrepen in de prijs?

 • Gebruik van zwemvest verplicht te dragen op het water en op de pontons
 • Kopje koffie de eerste zondag
 • Internationaal erkend zeilpaspoort
 • Heel veel plezier op en naast het water

Hopelijk zijn jullie er klaar voor.

De monitoren van dienst, staan alleszins al te popelen om aan de cursus te beginnen.

Voor meer info over de cursussen neem gerust contact op via zeilschool@bzyc.be ofwel telefonisch met Artur of Tijs

 • Artur Noë: 0472/52.74.03
 • Tijs De Cleen: 0468/29.67.50

De cursist is gratis verzekerd, wat te doen bij een ongeval? Meer: https://bit.ly/3bgY2Yz  


BZYC CURSUSDATA 2024