Q-CUP
JEUGDZEILEN/Q-TRAINING 2017 en Q-CUP (8 - 13j)

Programma jeugdzeilen 2018

Vanaf geboortejaar 2005


We voorzien een initiatie wedstrijd zeilen voor optimisten zeilertjes vanaf geboortejaar 2010 met als ultiem doel samen als club deel te nemen aan de Q-Cup, het recreatieve wedstrijd circuit van de VYF:

Dag Q-ertjes!

Na onze succesvolle Q-cup campagnes de vorige jaren zijn we dit jaar opnieuw van de partij. We zoeken toffe, gemotiveerde jongens en meisjes om samen de Q-cup 2018 te varen!

De Q-cup is een reeks van 9 wedstrijden, georganiseerd door de Vlaamse Yachting Federatie (VYF), voor kinderen geboren tussen 2005 en 2010 met minstens één week zeilervaring. De bedoeling is om op een recreatieve manier het zeilen te verfijnen en kennis te maken met wedstrijdzeilen. De wedstrijden worden gevaren in een gewone polyethyleen lesboot en kosten een symbolische bijdrage per wedstrijd. De bootjes worden door de VYF of door de clubs voorzien dus het is niet nodig om zelf materiaal aan te schaffen.

Het promotie filmpje en foto's van de VYF vind je via onderstaande link.

Vorig jaren deden we telkens mee met 9 fantastische deelnemers en behaalden we een prima resultaten. Samen bereikten we als BZYC 2 jaar op rij een mooie 3de plaats in het clubklassement na topclubs RBSC en VVW I-O. Maar bovenal was het een leuke bende kindjes en ouders die elkaar regelmatig ontmoetten langs het water voor een partijtje zeilen en ontspanning!

Indien jij geïnteresseerd bent in het deelnemen aan de Q-cup en hiervoor ook wat wil trainen dan kan je altijd een mailtje sturen naar debruyne.denegri@gmail.com. Wij houden bij hoeveel kandidaten er zijn en kijken of we een ploegje kunnen vormen om te trainen. Wij hopen natuurlijk dat dit lukt, maar we kunnen jammergenoeg niets beloven.

Sportieve groet,

Louise de Negri & Tuur Debruyne

Deelnemers moeten lid zijn van de BZYCMeer info over de Q-Cup 2018 via onderstaande link VYF Q-Cup